Maksu

Lentolipun hintaan ei sisälly lentomatkasta syntyvien ilmastovaikutusten kustannuksia vaan ne jäävät nykyisten ja tulevien polvien maksettavaksi. Tarjoamme sinulle tamperelaisen päästömaksun, jolla voit osoittaa ottavasi vastuuta kulutuksesi ympäristövaikutuksista. Maksu ei kompensoi päästöjäsi, koska emme voi taata, että rahoitettavilla hankkeilla saavutetaan lentosi päästöjä vastaavat päästövähennykset. Sen sijaan maksu tukee kestävän kehityksen arvojen mukaista yleishyödyllistä kohdetta, joka suoraan ja välillisesti auttaa saavuttamaan päästövähennyksiä. Vapaaehtoisen päästömaksun tarkoitus on herätellä huomaamaan lentoliikenteen ilmastovaikutuksia ja kannustaa pohtimaan liikkumisvalintoja.

Lentolaskurilla saat selville, kuinka paljon lentomatkasi tuottaa päästöjä. Laskuri laskee sinulle päästömäärään perusteella päästömaksun. Yhden kasvihuonekaasutonnin hinta on asetettu 25 euroksi.

Voit halutessasi lahjoittaa päästömaksun esimerkiksi toiselle Tampereen kaupungin tämän vuotisista kohteista, Onandjokwen lähetyssairaalan peruskorjaukseen. Lahjoituksen voit tehdä Martinus-säätiön kautta.

Voit myös valita päästömaksullesi jonkin muun kohteen käyttämällä muiden tarjoamia vapaaehtoisia päästömaksupalveluja. Kun pohdit, millaista toimintaa rahoitat vapaaehtoisella päästömaksulla, tutustu, miten paljon rahoitettavista kohteista, rahojen käytöstä ja toiminnan valvonnasta on tietoa tarjolla. Jos aiot käyttää palveluja, jotka lupaavat hyvittää aiheuttamasi päästöt, selvitä, miten tämä lupaus toteutetaan.

Linkkejä muihin päästömaksupalveluihin

Atmosfair: http://www.atmosfair.com
Carbonfund: http://www.carbonfund.org
CarbonNeutral: http://www.carbonneutral.com
Climate Friendly: http://www.climatefriendly.com
Climate Care: http://www.climatecare.org
Greenseat: http://www.greenseat.com
Maan ystävien vapaaehtoinen lentomaksu: http://www.lentomaksu.fi
myclimate: http://www.myclimate.org
NativeEnergy: http://www.nativeenergy.com
Offsetters: http://www.offsetters.com
SAS: http://sasems.port.se
Terrapass: http://www.terrapass.com